Організація харчування дітей у закладі здійснюється
відповідно до:
Ø Законів України «Про дошкільну освіту», «Про
охорону дитинства»;
Ø Постанови Кабінету Міністрів
України «Про затвердження норм харчування унавчальних
та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 № 1591;
Ø «Інструкцїі з організації харчування у
дошкільних навчальних закладах» (затвердженої спільним наказом МОЗ України, МОН
України від 17.04.06 р. № 298/227 зі змінами від 26.02.2013 № 202/165);
Ø «Санітарного регламенту для дошкільних
навчальних закладів» (затвердженого наказом МОЗ України 14.04 2016р. за №
563/28693);
спільних наказів МОН України та МОЗ України від 01.06.2005р.№329/242 «Порядок
організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від
15.08.2006р. №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей
у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах»;
Ø системи управління безпечністю харчових
продуктів HACCP (ХАССП)
Ø щорічних наказів департаменту освіти;
Ø щорічних відповідних наказів по закладу
дошкільної освіти.
- Постанова КМУ від 24.03.2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”
Основними принципами організації харчування в
закладі є:
Ø адекватна енергетична цінність раціонів відповідно до енерговитрат
дітей;
Ø збалансованість та максимальна різноманітність
раціону;
Ø технологічна та кулінарна обробка продуктів та страв, що
забезпечує їх смакові якості та збереження вихідної харчової цінності;
Ø забезпечення санітарно-гігієнічних норм, у тому
числі дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх
транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв.
Ø врахування індивідуальних особливостей дітей.